Nieuws

 • Greentraps

  plug and play plaagdierbestrijding

  Lees meer
 • Avishock ® Elektrische vogelwering van Prevoba

  Nieuw: de oplossing tegen vogeloverlast.

  Lees meer
Meer nieuws

Bestrijding van houtborende insecten

Houtworm, boktor, spinthoutkever en bonte knaagkever of grote houtwormkever zijn houtborende insecten die uw houtwerk onherstelbaar kunnen aantasten. Bij Prevoba bent u aan het juiste adres voor een oplossing van de meest voorkomende bedreigingen van gebouwen en woningen. Prevoba is gespecialiseerd in het bestrijden van houtborende insecten, zwammen en schimmels. In vrijwel ieder gebouw spelen kapconstructies, balklagen en vloeren een belangrijke rol. Vaak wordt hier hout voor gebruikt. Hout is een natuur product en vormt vaak een onderkomen voor houtborende insecten zoals houtworm en boktor.

Daarnaast kan het hout ook aangetast worden door zwammen en schimmels.Vaak is hier vocht en slechte ventilatie de oorzaak van. Het beschermen van het hout en daarmee ook uw kapitaal tegen deze insecten en schimmels is specialistisch werk waarvoor vakkennis en speciale apparatuur voor nodig zijn. Prevoba is er in gespecialiseerd om uw eigendom te beschermen tegen deze houtvernielers. Dankzij vele jaren ervaring op het gebied van inspecteren en bestrijden, zijn wij in staat het hout weer voor een lange tijd te verduurzamen.

Wij geven op onze behandelingen een garantiecertificaat van 10 jaar.

Hoe herken ik houtworm?

Of je last hebt van houtworm is vaak te zien aan het boormeel wat uit de uitvliegopeningen komt. De larve van de houtworm boort gemiddeld drie jaar lang door het hout voordat hij uiteindelijk als kever uit het hout komt.

 

De sporen van houtworm ontdekt?

Wanneer je een vermoeden hebt van een houtworm probleem, kunt u onze hulp inschakelen. De bestrijdingsdeskundige van Prevoba voert een deskundige inspectie uit om vast te stellen wat voor soort insect er in het hout leeft.

Gratis inspectie houtvernielers

Als u er zeker van wilt zijn dat houten constructies vrij zijn van insecten en schimmels of bij een(vermoedelijke)aantasting van het hout, vraag dan een gratis en geheel vrijblijvende inspectie aan.

 

Meest voorkomende houtborende insecten


Ons veelomvattende dienstenpakket levert onder meer:

 • Bestrijden van houtborende insecten.
 • Gebruik van toegelaten milieuvriendelijker water gedragen houtconserveringsmiddelen.
 • Tien jaar garantie en een duurzame bescherming van uw houten constructies in uw kostbare pand.
 • Bestrijden van houtrot verwekkende zwammen en schimmels; adviseren op bouwkundig gebied; vijf jaar garantie en een duurzame bescherming van uw pand tegen deze schadelijke zwammen en schimmels.
 • Prevoba maakt gebruik van het nieuwste bestrijdingsmiddel Lignosan met de werkzame stof bifenthrin. Bifenthrin is de meest effectieve synthetische pyrenthroïde tegen houtaantastende insecten en extreem stabiel. Bifenthrin is een factor 13,6 x effectiever dan permethrin.


Voor een vrijblijvende afspraak en/of inspectie kunt u contact opnemen met een van onze adviseurs: 06 - 524 811 55

Nieuws

 • Greentraps

  plug and play plaagdierbestrijding

  Lees meer
 • Avishock ® Elektrische vogelwering van Prevoba

  Nieuw: de oplossing tegen vogeloverlast.

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

Prevoba
Zwaluw 64
3435 AD Nieuwegein

030 - 605 1667
 • Diensten

  Diensten

  Prevoba levert innovatieve en betrouwbare oplossingen voor ongedierteproblemen bij bedrijven en particulieren

  Lees meer
 • Ongedierte

  Ongedierte

  De adviseur van Prevoba is er op getraint om insecten te herkennen en zo uw eigendom of voorraden te beschermen.

  Lees meer
 • Pest Scan Inloggen

  Pest Scan Inloggen

  Pest Scan Inloggen

  Inloggen

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.