BEL
DIRECT!

Bedwantsen

Bescherm u tegen bedwantsen

Bedwantsen worden niet alleen hier, maar overal ter wereld een steeds groter probleem. Ze verspreiden zich snel en zijn moeilijk te behandelen, met als resultaat een snelle groei in het aantal uitbraken van bedwantsbesmettingen. De oplossing voor dit probleem ligt in een betere bewustwording, informatie over waarop gelet moet worden en ervoor zorgen dat bedwantsen na ontdekking snel worden aangepakt.

Wat doen bedwantsen

Bedwantsen leven van het bloed van mensen en andere zoogdieren. Bedwantsen kunnen ziekten overdragen, al komt dat in ons land zelden voor. De grootste overlast die ze veroorzaken bestaat uit het bijten van mensen. Een beet van een bedwants doet geen pijn. De overlast komt vooral van de jeuk, die ontstaat door de reactie van het lichaam op de beet. Het behandelen van de beten verzacht de irritatie, maar omdat het in het geval van bedwantsen vaak meerdere beten betreft, blijft het ongemak vaak erg onaangenaam. Meerdere beten en contact met bedwantsen kunnen ook leiden tot een jeukende huiduitslag of eczeem. Raadpleeg een apotheker voor advies en behandeling als dit voorkomt.

Bedwantsen herkennen

Volwassen bedwantsen zijn 5 mm lang. Voordat ze zich gevoed hebben, zijn ze plat ovaal van vorm en lichtbruin van kleur, maar naarmate ze meer gegeten hebben, worden ze ronder en donkerder. Ze komen 's nachts tevoorschijn en worden aangetrokken door onze lichaamswarmte en de kooldioxide in onze adem. Ze worden meestal aangetroffen in slaapkamers en verbergen zich overdag in scheurtjes en kieren. Bedwantsen verbergen zich voornamelijk in de zomen van matrassen, in kieren van het bedframe, achter de bedombouw (vooral bij het hoofdeinde) en bij plinten. Een flinke plaag gaat vaak gepaard met een donkere of zwarte verkleuring van de matras door de uitwerpselen van de bedwantsen. Dit gaat tevens gepaard met een onaangename geur, die door de bedwantsen wordt uitgescheiden.

Bedwantsenbeten

Slachtoffers van bedwantsenbeten worden er slechts zelden wakker van. Beten kunnen overal op het lichaam voorkomen, maar zitten vaak vlak bij bloedvaten aan de oppervlakte van de huid. Een bedwants kan meerdere keren bijten in hetzelfde gebied. Is er op verschillende delen van het lichaam gebeten, dan betekent dit dat er door meerdere bedwantsen gebeten is.

In een vroeg stadium van een bedwantsenplaag hoeft het slachtoffer nog niet gevoelig te zijn voor de beten en nog geen jeuk te voelen. Kleine bloeddruppeltjes op de lakens geven dan echter aan dat er sprake is van bedwantsen.

Oorzaken van bedwantsenplagen

De meest voorkomende bron van bedwantsen is een verblijf in een hotel waar een plaag heerst. Bedwantsen kunnen ook het huis binnen komen via kleding of meubilair.Bedwantsen of hun eitjes komen terecht in koffers, kleding of meubilair en worden zo mee naar huis genomen. Als u tijdens een verblijf in een hotel tekenen van bedwantsen ontdekt, en zeker als u gebeten wordt of bloeddruppeltjes op de lakens ziet, wees dan zeer voorzichtig bij het weer naar huis nemen van uw persoonlijke bezittingen. Overleg met het hotelmanagement om het risico te bepalen - het kan nodig zijn om uw kleding te wassen of een andere behandeling te geven die ervoor zorgt dat u ze bedwantsvrij mee naar huis kunt nemen. Hetzelfde geldt voor (tweedehands) meubilair dat u aanschaft.

Zorg ervoor dat een bedwantsenplaag zich niet verspreidt

Heeft u een bedwantsenplaag in huis, verspreid deze dan niet verder door kleding, koffers of meubilair mee te nemen naar hotels of huizen van vrienden of familie. Bedwantsen kunnen zich door holtes in de muren of vloeren ook verplaatsen naar naastgelegen woningen. Als u last heeft van bedwantsen in huis en u woont in een flat of een rijtjeshuis, denk dan aan uw buren en reageer onmiddellijk.

Professionele bestrijding?

Een natuurlijke, permanente methode tegen bedwantsen.

De Polti Cimex Eradicator is de innovatieve methode welke zich bewezen heeft een effectieve, permanente en natuurlijke manier te zijn om het bedwantsen probleem op te lossen.

Het bijzondere van dit systeem is het type stoom dat, na op conventionele wijze gegenereerd te zijn in de boiler, verder verhit wordt tot 180 graden in het handvat. Net voor dat de stoom het handvat verlaat, wordt de stoom gemixt met HPMed sanitising liquid, een op water en alcohol gebaseerde oplossing dat natriummetasilicaat en natriumcarbonaat bevat en gebruikt kan worden in de nabijheid van mens en dier.

Bedwantsen zijn erg gevoelig voor veranderingen in de temperatuur, zowel naar boven als naar beneden. De behandeling met een stoomstraal van 180 graden dood daardoor de volwassen insecten, de larven en ook de eitjes. Daarnaast kan de stoomstraal gericht worden op plaatsen waar de bedwantsen zich verstoppen, om op deze manier zelfs moeilijk bereikbare plaatsen te behandelen en de bedwantsen te doden.

Voordelen: Geen chemische middelen nodig.

Geen vervuiling door insecticide van bedden, muren en tapijt.

Kamer direct weer beschikbaar.

Laat u informeren en maak een afspraak met onze adviseur. Wij hebben jarenlange ervaring met het opsporen en bestrijden van bedwantsen.

Voor een vrijblijvende afspraak en/of inspectie kunt u contact opnemen met een van onze adviseurs: 06 - 524 811 55

MUIZENBESTRIJDING

MUIZENBESTRIJDING

Prevoba is gespecialiseerd in het bestrijden en weren van muizen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende inspectie!

MEER INFORMATIE

HOUTWORMBESTRIJDING

HOUTWORMBESTRIJDING

Bij Prevoba bent u aan het juiste adres voor een oplossing van de meest voorkomende bedreigingen van gebouwen en woningen.

MEER INFORMATIE

VOGELWERING

VOGELWERING

Vogels kunnen heel veel schade aanrichten en voor veel overlast zorgen. Voor elk probleem en situatie hebben we een oplossing.

MEER INFORMATIE

Zwambestrijding

Zwambestrijding

Prevoba heeft meer dan 25 jaar ervaring in het bestrijden van zwam

Lees meer

Wespenbestrijding

Wespenbestrijding

Vakkundige en snelle wespenbestrijding door Prevoba.

Lees meer

Prevoba
Digitale rapportage

Prevoba PestScan is een digitaal rapportagesysteem. Hiermee kunt u altijd beschikken over de meest actuele gegevens omtrent de plaagdierpreventie en -bestrijding in uw bedrijf. Ook voor bijvoorbeeld controlerende instanties is het door middel van de PestScan duidelijk op wat voor manier u omgaat met de plaagdierbestrijding en -preventie.

MEER INFORMATIE
Geplaatst op 2024-04-05

Flock off

Vogels verjagen met Flock Off; 100% effectief in iedere situatie!

Geplaatst op 2024-03-30

Rat in de stad

Wat kunnen we doen om overlast van ratten te voorkomen

Geplaatst op 2024-01-03

IPM Knaagdierbeheersing

Certificaat IPM Knaagdierbeheersing behaald.

Deskundig en vriendelijk!

- Marieke Verdouw

Prima service tegen een vriendelijke prijs. Kortom een aanrader!

- Valentijn van den Burgh

Hans, bedankt voor je snelle service! Ik kan een ieder Prevoba aanbevelen.

- Jan de Vries

Het wespennest is vanmorgen vakkundig en snel behandeld. Bedrijf is zeer klantgericht en vriendelijk.

- Gerard Elbersen

Goed en kundig bedrijf.

- Andries van Eijk