Nieuws

 • Greentraps

  plug and play plaagdierbestrijding

  Lees meer
 • Avishock ® Elektrische vogelwering van Prevoba

  Nieuw: de oplossing tegen vogeloverlast.

  Lees meer
Meer nieuws

Ongedierte

Klik op een link hier onder voor de meest voorkomende insecten/ongedierte


Insecten

Insecten behoren tot de ongewervelde dieren, ze hebben geen inwendig skelet. De huid is verhard tot een pantser van chitine dat het lichaam beschermt en als aanhechtingsplaats voor de Insecten behoren tot de ongewervelde dieren, ze hebben geen spieren dient. Insecten vormen de grootste groep binnen de geleedpotigen (Arthropoda), de zogenaamde Hexapoda. Insecten hebben altijd zes poten. Soms bezitten ze bovendien een of twee paar vleugels. Wanneer de voorste vleugels zijn verhard, vormen ze dekschilden, zoals bij kevers.

Het lichaam bestaat uit drie delen:

 • Kop met ogen, bijtende of stekende monddelen en voelsprieten of antennes;
 • Borststuk of thorax verdeeld in drie segmenten, aan ieder zit een paar poten, vaak zitten er aan de achterste segmenten een of twee paar vleugels;
 • Achterlijf of abdomen verdeeld in segmenten, die ieder twee ademopeningen hebben waardoor zuurstof wordt opgenomen die via een buizen- of tracheeënstelsel naar de organen wordt vervoerd.


Voor een eenvoudige identificatie van insecten wordt gebruikgemaakt van de opvallende uiterlijke kenmerken zoals poten, antennes, lichaamsvorm en grootte, kleur en beharing. Insecten kunnen op grond van hun ontwikkeling in twee typen worden onderverdeeld:

 • Kakkerlakken, franjestaarten (zilver-, papier- en ovenvisjes), luizen, sprinkhanen en krekels doorlopen een onvolledige metamorfose. Uit het eitje komt een kleine nimf, die al op de volwassen vorm lijkt maar in een aantal stadia groeit en steeds vervelt. Na de laatste vervelling heeft het dier alle volwassen eigenschappen (vleugels etc.) en is het vruchtbaar. Zowel nimf als volwassen dier vreten en veroorzaken schade.
 • Kevers, motten en vlinders, vliegen en muggen, bijen en wespen doorlopen een volledige metamorfose. Uit het eitje komt een kleine larve die vreet en groeit en een aantal keren vervelt. Dit is het schadelijke stadium. Als de larve groot genoeg is, verpopt 8 die zich en gedurende een periode van schijnbare rust vindt ereen volledige gedaanteverandering plaats, waarna het volwassen insect uit de pop komt. De volwassen insecten hebben als taak voor de verspreiding en het voortbestaan van de soort te zorgen en veroorzaken meestal nauwelijks schade. Om in leven te blijven, hebben insecten nodig: Zuurstof – Voedsel – Warmte – Vocht – Beschutting .


Insectenbestrijding op innofatieve en proffesionele wijze uitgevoerd door prevoba ongediertebestrijding

De adviseur van Prevoba is er op getraint om insecten te herkennen en zo uw eigendom of voorraden te beschermen.

Voor een vrijblijvende afspraak en/of inspectie kunt u contact opnemen met een van onze adviseurs: 06 - 524 811 55

Nieuws

 • Greentraps

  plug and play plaagdierbestrijding

  Lees meer
 • Avishock ® Elektrische vogelwering van Prevoba

  Nieuw: de oplossing tegen vogeloverlast.

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

Prevoba
Zwaluw 64
3435 AD Nieuwegein

030 - 605 1667
 • Diensten

  Diensten

  Prevoba levert innovatieve en betrouwbare oplossingen voor ongedierteproblemen bij bedrijven en particulieren

  Lees meer
 • Pest Scan Inloggen

  Pest Scan Inloggen

  Pest Scan Inloggen

  Inloggen

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.