BEL
DIRECT!

Houtwormbestrijding

Waar en hoe leeft de houtworm?

De gewone houtwormkever hoort tot de drooghoutboorders die gedroogd hout, vaak verwerkt in gebouwen, aantasten. Zowel naald- als loofhout wordt aangetast door de houtworm. In de zomermaanden komen de houtwormkevers via uitvliegopeningen met een diameter van 1 - 2 mm uit het hout. De houtworm mannetjes en houtworm wijfjes gaan dan paren, waarna de wijfjes eitjes leggen in naden en kieren en oude uitvliegopningen van het hout. Uit de eitjes komen houtwormlarven, die gemiddeld 3 jaar in het hout boren. Daarna vindt verpopping vlak onder het houtoppervlak plaats. Uit de poppen komen uiteindelijk de volwassen houtwormkevers en begint de cyclus opnieuw.

Houtwormbestrijding

Voordat houtworm bestreden gaat worden moet het houtwerk vrij zijn van verf, beits e.d. Houtwormbestrijding kan met diverse producten en door verschillende technieken worden uitgevoerd. Belangrijk is dat eerst alle houtwormaantastingen goed onderzocht worden. Ook is het van belang dat deskundigen bekijken of alle belangrijke constructies behandeld of vervangen moeten worden. Onze medewerkers adviseren u graag naar de mogelijkheden om houtworm op een juiste manier te bestrijden.

Voor een vrijblijvende afspraak en/of inspectie kunt u contact opnemen met een van onze adviseurs: 06 - 524 811 55.


Terug

MUIZENBESTRIJDING

MUIZENBESTRIJDING

Prevoba is gespecialiseerd in het bestrijden en weren van muizen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende inspectie!

MEER INFORMATIE

HOUTWORMBESTRIJDING

HOUTWORMBESTRIJDING

Bij Prevoba bent u aan het juiste adres voor een oplossing van de meest voorkomende bedreigingen van gebouwen en woningen.

MEER INFORMATIE

VOGELWERING

VOGELWERING

Vogels kunnen heel veel schade aanrichten en voor veel overlast zorgen. Voor elk probleem en situatie hebben we een oplossing.

MEER INFORMATIE

Prevoba
Digitale rapportage

Prevoba PestScan is een digitaal rapportagesysteem. Hiermee kunt u altijd beschikken over de meest actuele gegevens omtrent de plaagdierpreventie en -bestrijding in uw bedrijf. Ook voor bijvoorbeeld controlerende instanties is het door middel van de PestScan duidelijk op wat voor manier u omgaat met de plaagdierbestrijding en -preventie.

MEER INFORMATIE
Geplaatst op 2020-10-22

Avishock ® Elektrische vogelwering van Prevoba

Nieuw: de oplossing tegen vogeloverlast. Uitwerpselen van vogels zijn vies...

Geplaatst op 2020-10-22

Laat muizen niet binnen

Het is koud buiten. Muizen zoeken de warmte op. Via spouwmuur openiningen kun...

Geplaatst op 2020-10-21

Last van zomerinsecten ?

Door het warmere weer en de zachtere winters kunnen insecten beter de winter ...

Deskundig en vriendelijk!

- Marieke Verdouw

Prima service tegen een vriendelijke prijs. Kortom een aanrader!

- Valentijn van den Burgh

Hans, bedankt voor je snelle service! Ik kan een ieder Prevoba aanbevelen.

- Jan de Vries