BEL
DIRECT!

Huisboktor

Waar en hoe leeft de boktor?

De huisboktor tast alleen naaldhout, zoals vuren, grenen en dennen aan. In de maanden juni t/m september komen de boktorkevers uit het hout via ovale uitvliegopeningen van ongeveer 4 x 7 mm. De boktormannetjes en de boktorwijfjes gaan dan paren, waarna de boktorwijfjes eitjes leggen in het hout. Uit de eitjes komen larven die meestal 4 - 5 jaar in het hout boren, waardoor grote schade door de boktor veroorzaakt wordt. Vervolgens vindt de verpopping plaats en komen de volwassen boktorkevers spoedig uit het hout tevoorschijn.

Bestrijding van boktor

Boorgangen veroorzaakt door de boktor zoveel mogelijk openhakken, indien noodzakelijk injecteren. Zwak hout vervangen door bij voorkeur verduurzaamd hout. Beits-, verf-, of waslagen verwijderen, met staalborstel boormeel verwijderen en houtwerk stofvrij maken. Voordat een boktorbestrijding plaats kan vinden moet al het houtwerk vrij van verf en beits zijn. Het houtwerk moet stofvrij gemaakt worden en zwak houtwerk vervangen. Tijdens de bestrijding van de boktor mogen bewoners en huisdieren niet in het object aanwezig zijn. Onze medewerkers adviseren u graag naar de mogelijkheden om boktor op een juiste manier te bestrijden.

Voor een vrijblijvende afspraak en/of inspectie kunt u contact opnemen met een van onze adviseurs: 06 - 524 811 55.
 

Terug

MUIZENBESTRIJDING

MUIZENBESTRIJDING

Prevoba is gespecialiseerd in het bestrijden en weren van muizen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende inspectie!

MEER INFORMATIE

HOUTWORMBESTRIJDING

HOUTWORMBESTRIJDING

Bij Prevoba bent u aan het juiste adres voor een oplossing van de meest voorkomende bedreigingen van gebouwen en woningen.

MEER INFORMATIE

VOGELWERING

VOGELWERING

Vogels kunnen heel veel schade aanrichten en voor veel overlast zorgen. Voor elk probleem en situatie hebben we een oplossing.

MEER INFORMATIE

Prevoba
Digitale rapportage

Prevoba PestScan is een digitaal rapportagesysteem. Hiermee kunt u altijd beschikken over de meest actuele gegevens omtrent de plaagdierpreventie en -bestrijding in uw bedrijf. Ook voor bijvoorbeeld controlerende instanties is het door middel van de PestScan duidelijk op wat voor manier u omgaat met de plaagdierbestrijding en -preventie.

MEER INFORMATIE
Geplaatst op 2020-10-22

Avishock ® Elektrische vogelwering van Prevoba

Nieuw: de oplossing tegen vogeloverlast. Uitwerpselen van vogels zijn vies...

Geplaatst op 2020-10-22

Laat muizen niet binnen

Het is koud buiten. Muizen zoeken de warmte op. Via spouwmuur openiningen kun...

Geplaatst op 2020-10-21

Last van zomerinsecten ?

Door het warmere weer en de zachtere winters kunnen insecten beter de winter ...

Deskundig en vriendelijk!

- Marieke Verdouw

Prima service tegen een vriendelijke prijs. Kortom een aanrader!

- Valentijn van den Burgh

Hans, bedankt voor je snelle service! Ik kan een ieder Prevoba aanbevelen.

- Jan de Vries