BEL
DIRECT!

Voorraadinsecten

De meeste soorten kevers worden wereldwijd aangetroffen in voedingsmiddelen, met name eindproducten van granen, en in grondstoffen voor de voedingsmiddelen industrie, namelijk granen. De kevers zijn onschadelijk maar de larven van kevers zijn des te schadelijker. De larven van kevers ontwikkelen zich in allerlei plantaardige producten die lange tijd onaangeroerd blijven liggen (b.v. vergeten voorraadjes droge levensmiddelen, of te lang bewaarde grondstoffen of eindproducten). Aangetast worden o.a. droge bakkerijproducten, brood en beschuit, veekoeken, perskoeken, hondenbrokken, macaroni, vermicelli, soepblokjes, granen, maar ook meel, cacaopoeder en gedroogde gist. Ook gedroogde plantendelen als kruiden, tabak en herbariummateriaal worden aangetast door kevers. Vergiftigd graan als lokaas voor ratten en muizen is ook niet veilig voor de larven van brood kevers.

In vast materiaal kan de aantasting door kevers goed worden geconstateerd door de aanwezigheid van dicht bij elkaar liggende cirkelronde, speldenknopgrote gaatjes, gevormd door de uitvliegopeningen van kevers. Zou je dit materiaal doormidden breken, dan ziet men korte boorgangen van larven van kevers en ovale holten met daarin larven of poppen. In losser materiaal of poedervormige stoffen kan de aantasting door kevers worden geconstateerd door de aanwezigheid van cocons, die zich meestal bevinden aan het onderste deel van de wanden of op de bodem van het zakje of de bussen, waarin dit materiaal is verpakt, zodat men deze pas vindt nadat men ze heeft leeg geschud.

De larven van voorraadmotten kunnen door vervuiling van spinsels, uitwerpselen en vervellinghuidjes aanzienlijke schade aan allerlei producten veroorzaken. Ook consumenten treffen soms in verpakte producten volwassen larven van de motten aan. Voorraadmotten komen in de gehele wereld voor en kunnen vooral in subtropische gebieden voor een ware plaag met enorme financiële gevolgen zorgen.

Voorkomende voorraadinsecten

  Broodkever
  Vruchtmot
  Graanklander

Voor een vrijblijvende afspraak en/of inspectie kunt u contact opnemen met een van onze adviseurs: 06 - 524 811 55

MUIZENBESTRIJDING

MUIZENBESTRIJDING

Prevoba is gespecialiseerd in het bestrijden en weren van muizen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende inspectie!

MEER INFORMATIE

HOUTWORMBESTRIJDING

HOUTWORMBESTRIJDING

Bij Prevoba bent u aan het juiste adres voor een oplossing van de meest voorkomende bedreigingen van gebouwen en woningen.

MEER INFORMATIE

VOGELWERING

VOGELWERING

Vogels kunnen heel veel schade aanrichten en voor veel overlast zorgen. Voor elk probleem en situatie hebben we een oplossing.

MEER INFORMATIE

Prevoba
Digitale rapportage

Prevoba PestScan is een digitaal rapportagesysteem. Hiermee kunt u altijd beschikken over de meest actuele gegevens omtrent de plaagdierpreventie en -bestrijding in uw bedrijf. Ook voor bijvoorbeeld controlerende instanties is het door middel van de PestScan duidelijk op wat voor manier u omgaat met de plaagdierbestrijding en -preventie.

MEER INFORMATIE
Geplaatst op 2020-10-22

Avishock ® Elektrische vogelwering van Prevoba

Nieuw: de oplossing tegen vogeloverlast. Uitwerpselen van vogels zijn vies...

Geplaatst op 2020-10-22

Laat muizen niet binnen

Het is koud buiten. Muizen zoeken de warmte op. Via spouwmuur openiningen kun...

Geplaatst op 2020-10-21

Last van zomerinsecten ?

Door het warmere weer en de zachtere winters kunnen insecten beter de winter ...

Deskundig en vriendelijk!

- Marieke Verdouw

Prima service tegen een vriendelijke prijs. Kortom een aanrader!

- Valentijn van den Burgh

Hans, bedankt voor je snelle service! Ik kan een ieder Prevoba aanbevelen.

- Jan de Vries

Het wespennest is vanmorgen vakkundig en snel behandeld. Bedrijf is zeer klantgericht en vriendelijk.

- Gerard Elbersen

Goed en kundig bedrijf.

- Andries van Eijk