Nieuws

 • Greentraps

  plug and play plaagdierbestrijding

  Lees meer
 • Avishock ® Elektrische vogelwering van Prevoba

  Nieuw: de oplossing tegen vogeloverlast.

  Lees meer
Meer nieuws

Voorraadinsecten

De meeste soorten kevers worden wereldwijd aangetroffen in voedingsmiddelen, met name eindproducten van granen, en in grondstoffen voor de voedingsmiddelen industrie, namelijk granen. De kevers zijn onschadelijk maar de larven van kevers zijn des te schadelijker. De larven van kevers ontwikkelen zich in allerlei plantaardige producten die lange tijd onaangeroerd blijven liggen (b.v. vergeten voorraadjes droge levensmiddelen, of te lang bewaarde grondstoffen of eindproducten). Aangetast worden o.a. droge bakkerijproducten, brood en beschuit, veekoeken, perskoeken, hondenbrokken, macaroni, vermicelli, soepblokjes, granen, maar ook meel, cacaopoeder en gedroogde gist. Ook gedroogde plantendelen als kruiden, tabak en herbariummateriaal worden aangetast door kevers. Vergiftigd graan als lokaas voor ratten en muizen is ook niet veilig voor de larven van brood kevers.

In vast materiaal kan de aantasting door kevers goed worden geconstateerd door de aanwezigheid van dicht bij elkaar liggende cirkelronde, speldenknopgrote gaatjes, gevormd door de uitvliegopeningen van kevers. Zou je dit materiaal doormidden breken, dan ziet men korte boorgangen van larven van kevers en ovale holten met daarin larven of poppen. In losser materiaal of poedervormige stoffen kan de aantasting door kevers worden geconstateerd door de aanwezigheid van cocons, die zich meestal bevinden aan het onderste deel van de wanden of op de bodem van het zakje of de bussen, waarin dit materiaal is verpakt, zodat men deze pas vindt nadat men ze heeft leeg geschud.

De larven van voorraadmotten kunnen door vervuiling van spinsels, uitwerpselen en vervellinghuidjes aanzienlijke schade aan allerlei producten veroorzaken. Ook consumenten treffen soms in verpakte producten volwassen larven van de motten aan. Voorraadmotten komen in de gehele wereld voor en kunnen vooral in subtropische gebieden voor een ware plaag met enorme financiële gevolgen zorgen.

Voorkomende voorraadinsecten


Voor een vrijblijvende afspraak en/of inspectie kunt u contact opnemen met een van onze adviseurs: 06 - 524 811 55

Nieuws

 • Greentraps

  plug and play plaagdierbestrijding

  Lees meer
 • Avishock ® Elektrische vogelwering van Prevoba

  Nieuw: de oplossing tegen vogeloverlast.

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

Prevoba
Zwaluw 64
3435 AD Nieuwegein

030 - 605 1667
 • Diensten

  Diensten

  Prevoba levert innovatieve en betrouwbare oplossingen voor ongedierteproblemen bij bedrijven en particulieren

  Lees meer
 • Ongedierte

  Ongedierte

  De adviseur van Prevoba is er op getraint om insecten te herkennen en zo uw eigendom of voorraden te beschermen.

  Lees meer
 • Pest Scan Inloggen

  Pest Scan Inloggen

  Pest Scan Inloggen

  Inloggen

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.