BEL
DIRECT!

Duivenwering

De meest bekendste voorbeelden van vogels die schade of overlast veroorzaken zijn duiven. We kennen allemaal het beeld van met uitwerpselen besmeurde auto's, gebouwen en trottoirs.

Veel minder bekend is de schade aan gebouwen en de risico's voor de volksgezondheid die deze vervuiling met zich meebrengt. Naast duiven kunnen o.a. ook meeuwen, mussen, kauwen en roeken problemen veroorzaken.

Prevoba heeft diverse oplossingen voor deze vogeloverlast. Ieder vogelweringsysteem is steeds effectief tegen een specifieke vogelsoort.Een foutieve keuze kan daarom leiden tot onnodige hoge kosten.

Daarnaast bestaat een indeling van een bepaalde mate van overlast, waarbij de z.g. 'belastingsweerstand' van het systeem de bepalende factor is. Deze 'belastingsweerstand' is gebaseerd op het gedrag van vogels t.a.v. nestelen, overnachten en rusten.

AVIPOINT systeem

Avipoint kan worden gebruikt om duiven onder allerlei omstandigheden te weren van gebouwen; uiteenlopend van dagelijkse zitplekken tot slaapplaatsen gedurende de nacht en van de smalste afvoerpijpen tot de breedste raamkozijnen. Avipoint is verkrijgbaar in diverse breedtes en dichtheid van de pennen.

AVISHOCK systeem

Elektrische vogelwering. De werkwijze van het Avishock ® vogelweringssysteem

Elke 1,3 seconde zend het Avishock ®-kastje een elektrische schok van een fractie van een seconde, die er voor zorgt dat de vogels wegvliegen en niet meer terugkomen.

De voordelen van de Avishock ® op een rij:

  Efficiënte vogelwering doordat de duiven niet meer zullen terugkeren
  De Avischock is flexibel: kan in alle hoeken gebogen worden
  In tegenstelling tot andere volgelweringsystemen is de Avishock® niet zichtbaar
  Het Avishock ® systeem is diervriendelijk
  Het Avishock ® systeem is duurzaam

Netten systeem

Netten kunnen toegepast worden tegen de meest voorkomende vogelsoorten en hebben een hoge belastingsweerstand, waarbij rekening gehouden moet worden met de maaswijdte van het net.

Flock off

Flock Off is een unieke oplossing voor het weren van vogels. Alleen Flock Off werkt direct op de fysiologie van de vogel. Op een wijze die niet schadelijk is voor de vogel wordt het navigatie syteeem verstoord.  Het dier zal daarom de plek waar Flock Off geïnstalleerd is mijden.

Bijkomend voordeel is dat Flock Off een oplossing biedt tegen alle dagvogels met territoriaal gedrag. Vaak zien we dat bij het verjagen van meeuwen de overlast daarna door duiven of kauwen wordt overgenomen. Gangbare methodes werken vaak tegen één vogelsoort, met Flock Off pakt u ze allemaal aan.

Vogels die territoriaal zijn ingesteld en vogels die migreren hebben een intern navigatiesysteem dat gebruikt maakt van de magnetische straling van de aarde. Een proteïne in hun lichaam maakt het voor deze vogels om een grid te “zien” van horizontale en verticale lijn vergelijkbaar met onze longitudionale en lattitudionale lijnen.

Flock Off verstoort dit met een electro-magnetisch krachtveld.

Vogels kunnen daardoor niet langer op uw gebouw landen. Het veld is onzichtbaar voor mensen en interfereert niet met draadloze communicatie netwerken zoals wifi of telefoonnetwerken.

Bird Free Gel

Bird Free Gel is een vooruitstrevend product dat snel en eenvoudig is aan te brengen en direct zijn werk doet. Bird Free Gel houdt de ongewenste vogels van de objecten waar u de gel aanbrengt.

Door het aanbrengen van gel houden gebouwen, monumenten, kunstwerken, enz, enz, hun esthetische waarden.

Bird Free is ook te gebruiken in bijvoorbeeld fruitbomen.  Door de schaaltjes op te hangen blijven de vogels weg van uw heerlijke fruit. Een aantal schaaltjes met Bird Free Gel houden uw vensterbank vrij van vogels zoals duiven.

Birdwire draadsysteem

Draadsystemen zijn een van de meest gebruikte systemen. Ze worden gebruikt om bv. huisduiven van gebouwen weg te houden cq. rustplaatsen te blokkeren. Het systeem is ook effectief tegen meeuwen maar kan niet tegen spreeuwen worden gebruikt. Birdwire draadsysteem is geschikt voor gemiddelde belastingsweerstand.

Het oplossen van problemen als gevolg van overlast door vogels is een zeer specialistische aangelegenheid. Voordat de definitieve keuze gemaakt wordt welk(e) vogelwering systeem (systemen) gebruikt gaat (gaan) worden, moet op locatie door een van onze adviseurs een gedegen inventarisatie worden uitgevoerd. Prevoba wil u graag adviseren op het gebied van de verschillende systemen welke kunnen worden toegepast.

Voor een vrijblijvende afspraak en/of inspectie kunt u contact opnemen met een van onze adviseurs: 06 - 524 811 55.

MUIZENBESTRIJDING

MUIZENBESTRIJDING

Prevoba is gespecialiseerd in het bestrijden en weren van muizen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende inspectie!

MEER INFORMATIE

HOUTWORMBESTRIJDING

HOUTWORMBESTRIJDING

Bij Prevoba bent u aan het juiste adres voor een oplossing van de meest voorkomende bedreigingen van gebouwen en woningen.

MEER INFORMATIE

VOGELWERING

VOGELWERING

Vogels kunnen heel veel schade aanrichten en voor veel overlast zorgen. Voor elk probleem en situatie hebben we een oplossing.

MEER INFORMATIE

Zwambestrijding

Zwambestrijding

Prevoba heeft meer dan 25 jaar ervaring in het bestrijden van zwam

Lees meer

Wespenbestrijding

Wespenbestrijding

Vakkundige en snelle wespenbestrijding door Prevoba.

Lees meer

Prevoba
Digitale rapportage

Prevoba PestScan is een digitaal rapportagesysteem. Hiermee kunt u altijd beschikken over de meest actuele gegevens omtrent de plaagdierpreventie en -bestrijding in uw bedrijf. Ook voor bijvoorbeeld controlerende instanties is het door middel van de PestScan duidelijk op wat voor manier u omgaat met de plaagdierbestrijding en -preventie.

MEER INFORMATIE
Geplaatst op 2024-04-05

Flock off

Vogels verjagen met Flock Off; 100% effectief in iedere situatie!

Geplaatst op 2024-03-30

Rat in de stad

Wat kunnen we doen om overlast van ratten te voorkomen

Geplaatst op 2024-01-03

IPM Knaagdierbeheersing

Certificaat IPM Knaagdierbeheersing behaald.

Deskundig en vriendelijk!

- Marieke Verdouw

Prima service tegen een vriendelijke prijs. Kortom een aanrader!

- Valentijn van den Burgh

Hans, bedankt voor je snelle service! Ik kan een ieder Prevoba aanbevelen.

- Jan de Vries

Het wespennest is vanmorgen vakkundig en snel behandeld. Bedrijf is zeer klantgericht en vriendelijk.

- Gerard Elbersen

Goed en kundig bedrijf.

- Andries van Eijk